Jag som driver Stall Klättorp heter Martina Sjöstrand och jag har i hela mitt liv haft ett stort hästintresse. Jag började som 8 åring med att rida på ridskola i västergötland och efter några år så flyttade vi till småland, och då fortsatte jag min rid och häst utbildning på Eriksmåla ridklubb där jag fortfarande är medlem och har även i perioder arbetat. Jag har alltid haft ett stort intresse av att söka kunskap kring den älskade hästen både genom litteratur, kurser och föreläsningar, det finns alltid mer att lära och utveckla...


Först som vuxen köpte jag min första egna ridhäst ,och sen har det blivit fler i takt med att avelsverksamheten har utvecklats.


Stuterinamnet Klättorps registrerades 2011, 2år efter att mitt första föl föddes.


På Stall Klättorp så föder jag upp Amerikanska miniatyrer och Svenska ridponnyer. I dag brukar det födas 1-4 föl varje år och håller även amerikanska miniatyrhingstar tillgängliga för några få utomstående ston.

Aveln och hästarna är en hobby för mig och till vardags så arbetar jag som förskollärare i kommunen.


Jag är en dressyrtant i grunden som gärna gillar att rida WE.


Mitt mål är att föda upp vackra, hållbara, exteriört korrekta hästar som är barnvänliga och som har hög ridbarhet/körbarhet/andvändbarhet. 


En Amerikansk miniatyrhäst är kortfattat en stor häst i litet format.

Det är en liten, vacker och välbalanserad häst som bortsett från sin lilla storlek (max 34"=86,4 cm) har samma exteriör och propotioner som stora hästar av lite lättare typ. Ston ska vara eleganta och feminina, hingstarna kraftfulla och maskulina. Det generella intrycket av rasen ska vara en välbalanserad ädel individ som uppvisar symetri, styrka, rörlighet och vakenhet. I rörelserna är hästen atletisk med god bogfrihet och engagerat hasarbete. 


Den svenska ridponnyn är en ädel ponny med hög ridbarhet av sportig typ. Mitt mål är att få fram en trevlig individ som passar som barnponny och som är allsidig och kan gå i de flesta grenarna med ett bra resultat, d.v.s. en trevlig kompis och tävlingskamrat.


Stall Klättorp finns i södra Sverige, sydöstra småland, Kalmar län i en liten by vid namn Klättorp.